Icoana Braul Maicii Domnului

Nou

Lei 16.00

Icoana Braul Maicii Domnului are dimensiunile de 30x40 cm.

In zilele împaratului Justinian a fost adus brâul Nascatoarei, din Episcopia Zila si s-a pus în sfânta racla si asezat într-o casa, deasupra osemintelor împaratilor Zoe si Leon, în cetatea Halcopatri.

Iar mai târziu acest brâu sfânt a fost dus in cetatea sfânta a Ierusalimului, pus împreuna cu vesmântul Prea Curatei Maria. Arcadie, feciorul împaratului Teodosie cel Mare, a adus brâul Nascatoarei de Dumnezeu din cetatea Ierusalimului si I-a transportat cu mare evlavie si cinste la Constantinopol si l-a asezat într-un sicriu luminat, numit racla sfânta. Dupa 410 ani de la aceasta mare sarbatoare, împaratul Leon a rugat pe patriarh sa deschida sfânta racla pentru sotia sa Zoe care era chinuita de duhuri rele. Imparateasa Zoe a avut în vis o vedenie dumnezeiasca, spunându-i ca, daca ar fi asezat si atins de trupul ei sfantul brâu, s-ar tamadui de boala cuprinsa.

Patriarhul , prin rugaciuni umile, a scos si asezat sfatul brâu pe trupul împarateasei Zoe, care îndata s-a tamaduit, preamarind pe Dumnezeu.

Cei care au vazut cu ochii marea minune, prin rugaciuni sl laude smerite au adus multumiri lui Dumnezeu dupa care precinstiul brâu a fost asezat în racla sfânta, pastrându-se pentru vesnica pomenire si amintire.

Best Sellers

Scroll To Top