Icoana Maicii Domnului znamenie-Icoana Semnului

Nou

Lei 16.00

Sarbatorita pe 27 noiembrie Icoana Semnului (Znamenie) a Maicii Domnului din Novgorod a facut si face in continuare mari minuni.Icoana Maicii Domnului „A Semnului”, Incadrata In acelasi tip, este rusa, primind acest nume In sec. XII, cand Maica Domnului a facut un semn minunat pentru populatia Novgorodului.

Pe cand Novgororul era asediat de Suzdal, In 1170, locuitorii fara aparare se rugau lui Dumnezeu si Maicii Domnului, pentru a fi ajutati.

Dupa trei zile de rugaciuni, episcopul Ilia a auzit un glas care i-a poruncit sa ia Icoana Maicii Domnului din biserica Schimbarii la Fata a Domnului (din strada Ilina), pe care sa o aseze pe zidurile cetatii.

Cand a Implinit acest lucru, asediatorii au tras o salva de sageti spre procesiune, iar una dintre acestea a strapuns fata Maicii Domnului din Icoana.

Din ochii Fecioarei au Inceput sa izvorasca lacrimi, iar Icoana s-a Intors singura cu spatele la cei ce o lovisera.Dupa acest semn divin, In atacatori a intrat o stare de panica extrema.

Au Inceput sa se loveasca Intre ei, iar localnicii Novgorodului au deschis portile si au Indraznit sa-i goneasca.Episcopul Ilia a stabilit pomenirea semnului minunat al Maicii Domnului, eveniment care s-a pastrat pana azi In Biserica Ortodoxa Rusa.Icoana a fost transferata In 1356 la catedrala Icoanei Maicii Domnului „A Semnului”, din Novgorod.

Best Sellers

Scroll To Top