Icoana Sapte Sageti

Nou

Lei 16.00

Icoana este legata de profetia batranului Simeon, consemnata de Sfantul Evanghelist Luca: „…si prin sufletul tau va trece sabie” – Ev. Luca 2, 35. Profetia se referea la momentul cand Maica Domnului avea sa cunoasca suferinta despartirii de Fiul ei iubit, rastignit Inaintea ochilor sai, pe Cruce.

Icoana, mai putin obisnuita, Intr-adevar, este cunoscuta sub numele de „Sapte Sageti”, „Profetia lui Simeon” sau „Imblanzirea inimilor Impietrite”, fiind sarbatorita, conform sinaxarelor ruse, la 13 august, 2 februarie si In cursul saptamanii de dupa Duminica Tuturor Sfintilor. In Icoana, Maica Domnului este prezentata singura, strapunsa de sageti: patru In partea stanga si trei In cea dreapta. In alte reprezentari, apar trei sageti In dreapta, trei In stanga, si una verticala, dedesuptul acestora.

De aceea, anumiti teologi considera ca exista, de fapt, doua Icoane diferite: una fiind „Sapte Sageti” si alta „Imblanzirea inimilor Impietrite”, dupa modul dispunerii sagetilor, ca unica referinta.

Altii, dimpotriva, indiferent de dispunerea acestora, le considera apartinand aceluiasi tip de Icoana, cu acelasi numar de sageti (7), care simbolizeaza maxima suferinta.

Best Sellers

Scroll To Top